array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(5) "Thuis" ["url"]=> string(25) "https://www.geckoteq.com/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(41) "LED en akoestische paneel ophangsystemen." ["url"]=> string(78) "https://www.geckoteq.com/content/led-en-akoestische-paneel-ophangsystemen.html" } } ["count"]=> int(2) }

Akoestische panelen dempen het geluid
In een omgeving met harde materialen zoals bij vloeren en wanden het geval kan zijn, ontstaat er galm. Als u een keer lekker hard wilt zingen kunnen dergelijke wanden nog wel stimulerend zijn. Maar voor dagelijks gebruik schreeuwt zo’n “harde” ruimte om geluidsisolatie. En die moet ook nog bevestigd worden om de geluidsabsorptie zo optimaal mogelijk te maken. Wij maken het ophangen van geluiddempende, of zo u wilt akoestische panelen, tot een ontspannend karwei.

Akoestische panelen ophangen-1

Ophangsystemen voor akoestische en led panelen zijn slim door hun eenvoud
De ophangonderdelen zijn los te bestellen maar ook leverbaar als ophangsets. Geluiddempende panelen worden tegenwoordig breed toegepast en niet alleen in studio’s, maar ook in concertzalen, vergaderruimte, kantoorruimtes of gewoon thuis. Een slaapkamer met harde wanden en een harde vloer wordt een weldadige ruimte met de juiste akoestische panelen. De akoestiek in schoollokalen kan soms heel hinderlijk zijn. Al het geluid wordt uitvergroot terwijl de inbreng van scholieren en studenten op zichzelf al meer dan genoeg is. Akoestische panelen zijn dan de oplossing.

Akoestische panelen ophangen-9

Om te beginnen met een ophangmogelijkheid waar niet zo snel aan gedacht wordt, de spanhaken. Daarmee kan spandraad strak tussen plafond en vloer gespannen worden. Door op de draad zelf een nok met remmende grippers aan te brengen kunt u zeer eenvoudig alle soorten panelen op de gewenste (en gelijke) hoogte ophangen.

Akoestische panelen ophangen-2

Het beste is om zowel geluiddempende wandpanelen als plafondpanelen op te hangen. Hiermee verminder je de ongewenste reflecties tussen de wanden en tussen de vloer en het plafond. Bij twee tegenover elkaar liggende wanden hoef je deze panelen maar aan één wand op te hangen om de reflecties de verminderen.

Akoestische panelen ophangen-3_1

Het ophangen van akoestische of absorptie panelen aan een plafond
De basis van de ophanging aan het plafond is simpelweg een schroef en een plug. Daaraan zijn tal van verbindingselementen te hangen, afhankelijk van de soort geluiddempende panelen. De verbinding tussen de schroef- en/of plafond nok en het paneel bestaat naar keuze uit perlon draad of staaldraad. In dit ophangdraad hoeft u geen knoop te leggen. Daarvoor leveren wij de zo genaamde knel-busjes. Het is een kwestie van de uiteinden van de draad in het knel-busje stoppen en deze met een tang dichtknijpen. Is er in de betreffende ruimte echter een systeemplafond dan zijn er ophangonderdelen met een clickmontage. Daarbij moet wel even gelet worden op het maximaal draagvermogen van het plafond. Het ophangen van absorptiepanelen bestaat dan alleen nog maar uit de verbinding tussen de clickhaak en het paneel.

Akoestische panelen ophangen-5

Panelen installeren aan plafonds kan ook magnetisch of met een lus
Als u denkt “wat stellen ze het toch eenvoudig voor” dan bevestigen wij graag dat met behulp van ons assortiment ophangonderdelen en ophangsets het ophangen van akoestische panelen echt een “fluitje van een cent” is. De meeste systeemplafonds hebben een metalen raamwerk wat een prima optie biedt om de basisbevestiging via magneten met een ophanghaak aan te bevestigen. En zelfs voor het ophangen van panelen aan doorlopende buizen, rasterwerk of leidingen is er een slimme oplossing. Een knoop in staaldraad blijft een verschrikking maar met behulp van onze lus-oplossing is het installeren van panelen een moeiteloze klus geworden.

Akoestische panelen ophangen-8

Wat kunt u allemaal met onze ophangmaterialen en ophangsets?
We geven u daarvoor een opsomming waarmee onze ophangproducten u de helpende hand kunnen bieden en het ophangen terugbrengen tot een vriendelijke klus:

  • Bevestigen van geluidsisolatie
  • Monteren van akoestische panelen
  • Geluiddempende panelen aan plafond of wand
  • Geluidsabsorberende platen of panelen monteren
  • Led paneel monteren
  • Akoestische panelen hangen aan systeemplafond.

Klik hier voor meer info en de producten

Behalve voor akoestische panelen kunt u bij “Alle Ophangsystemen” terecht voor alle denkbare ophangmiddelen, zoals onze naam al aangeeft.

Akoestische panelen ophangen-10