array(2) { ["links"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["title"]=> string(5) "Thuis" ["url"]=> string(25) "https://www.geckoteq.com/" } [1]=> array(2) { ["title"]=> string(27) "GeckoTeq Paneel Click Fixer" ["url"]=> string(65) "https://www.geckoteq.com/content/geckoteq-paneel-click-fixer.html" } } ["count"]=> int(2) }

Hoe kan ik een (zwaar) paneel ophangen?

Unieke paneel bevestiging met Deense en Italiaanse roots

Voor het bevestigen van panelen zijn verschillende oplossingen, maar ze zijn niet allemaal even eenvoudig uit te voeren.  Dat geldt zowel bij professionele toepassing als bij particuliere inzet. Schroefkoppen aan de voorkant zijn uit den boze en afstemming van bevestigingspunten tussen de achterwand en de achterzijde van het paneel kost vaak hoofdbrekens. En dan moet het ook nog eens waterpas.

GeckoTeq zocht de oplossing Europees.

Een toonaangevend bedrijf in Denemarken ontwierp een revolutionair verbindingssysteem in een kunststof uitvoering. Een eenvoudige en gelijk slimme manier om panelen vast te klikken. De naam? Paneel Click Fixer. Deze kunststof uitvoering is vooral bedoeld voor gebruik binnenshuis en in de particuliere en doe-het-zelf sector.

GeckoTeq kwam bij een Italiaans bedrijf terecht voor de roestvrije metalen uitvoering. Deze is bedoeld voor de professionals en gebruik in de buitenruimte. Toch een mooi stukje Europese samenwerking tussen Denemarken, Italië en Nederland.

Metaal of kunststof, de Paneel Click Fixer werkt op dezelfde eenvoudige wijze.

Dit is alles wat u moet doen om een paneel met dit systeem op te hangen:

·      Vier gaten in de muur of achtergrond boren binnen de afmetingen van het paneel.

·      Vier metalen of kunststof connectoren (vrouwtjes) via één schroef bevestigen op de achtergrond of op het frame.

·      In de vier connectoren de center-punten plaatsen. Deze zijn optioneel te bestellen.

·      Het betreffende paneel op de gewenste plaats met de achterzijde tegen deze vier punten aandrukken.

·      Op de vier door de punten gemarkeerde plaatsen de andere vier connectoren (mannetjes) vastschroeven.

·      Het paneel via de connectoren fixeren door het aan te drukken. De click dus!

De toepassing van de kunststof Paneel Click Fixer

Het begrip “paneel” is heel rekbaar en dat zal duidelijk worden als u ziet dat met de Paneel Click Fixer ook lambrisering kan worden aangebracht, een vals plafond, verwijderbare bekledingen, stoelen, meubels, deuren en reclame-uitingen. De kunststof uitvoering geeft aan dat dit systeem bedoeld is voor toepassing binnenshuis. Dus ook voor particulieren een ultieme oplossing. De connectoren hebben en draagkracht van 5 kg per stuk.
Behalve via schroeven kunnen de connectoren ook gelijmd worden. Kies daarbij wel de lijmsoort die het gewicht van het paneel kan verdragen.

De Paneel Click Fixer in roestvrij metaal uitvoering

De werkwijze verschilt niet met die uit kunststof vervaardigd zijn. Bij professionele toepassing gelden er zwaardere eisen t.o.v. de veiligheid en het onbrandbaar zijn. Hier komt dus de Italiaanse uitvoering dus in beeld. Het gaat namelijk in de meeste gevallen om zwaarder panelen zoals kunststof- en ander plaatmateriaal. Het draagvermogen van de connectoren ligt hier ook hoger, namelijk   7 kg per stuk.  Bij deze uitvoering is de afstand tussen de wand tot de achterzijde van het paneel 12,5 mm. Deze afstand is nog terug te brengen tot 1,5 mm door een van de connectoren in het paneel te laten verzinken met de optioneel te bestellen boor.

De GeckoTeq Paneel Click Fixer betekent een doorbraak in de paneel montage

Daar zijn dan ook sterke argumenten voor die bij gebruikers tot grote tevredenheid leiden:

·      Snelle eenvoudige installatie.

·      Vraagt weinig gereedschap.

·      Werkelijk overal inzetbaar.

·      Minimale afmetingen.

·      Snel verwerkbaar

·      Corrosiebestendig.

·      In elke branche toepasbaar.

Wel triest als u toevallig geen panelen hoeft te bevestigen.